شستن لباس نوزادان و کودکان دارای قواعد و اصولی است که دانستن آنها برای هر مادری ضروری میباشد. ازآنجاییکه پوست کودکان نسبت به بزرگسالان حساستر است و از طرفی بافت لباسهای نوزاد ظریف و آسیبپذیر هستند، رعایت نکات در شستشوی لباس نوزاد علاوه بر سلامت نوزاد موجب افزایش طول عمر لباس نیز میشود. فروشگاه اینترنتی نینی برند که خود ارائهدهنده لباس نوزادی و کودک برند لوپیلو آلمان میباشد، سعی دارد با این آموزش همراهان خود را در استفاده بهینهتر از محصولاتش راهنمایی کند.
چرا در نحوه شستن لباس نوزاد و کودک باید دقت شود؟
همانطور که اشاره شد سیستم ایمنی کودکان و بهخصوص نوزادان قوی نیست و امکان ایجاد حساسیت در اثر تماس پوستشان با مواد شوینده قوی و معطر وجود دارد. همچنین آلودگی لباس کودکان بیشتر به دلیل لکههای پررنگ شیر است که خود شرایطی برای جذب باکتریها را فراهم میکند، به همین دلیل عملکرد هرچه بهتر در شستن لباس کودک مهم است.
دلیل دیگری که اهمیت روشهای شستشوی لباس نوزادان را پررنگتر میکند، طول عمر لباس است. به خاطر حساس بودن پوست نوزادان، معمولاً لباسهایشان نرم و ظریف است و برای سالم ماندن بافت لباس در شستوشوهای مکرر نیاز به رعایت اصولی است که با شستشوی لباس بزرگسال متفاوت است. در ادامه نکاتی که درباره شستن لباس نوزاد بکارتان میآید را مرور میکنیم.
نکات ضروری در شستن لباس نوزاد و کودک
در این قسمت از مقاله اصلی ترین نکاتی که در شستشوی لباس نوزاد کاربردی هستند را بررسی می کنیم. شستن لباس کودک به 2 صورت امکان پذیر است. شستشو با ماشین لباس شویی و روش شستشوی دستی. شما از کدام روش در منزل استفاده می کنید؟ رعایت نکات زیر در هر دو روش کمک بزرگی به سلامت کودکتان خواهد کرد.
1. قبل از پوشیدن لباسهای نو آنها را حتماً آب بکشید.
متخصصان کودک معتقدند که آبکشی و ضدعفونی لباس نو کودکان قبل از اولین استفاده ضروری است زیرا لباسها در حملونقل و مراحل فروش دستبهدست و آلوده میشوند. دلیل دیگری که برای آبکشی لباس قبل از اولین پرو آورده شده است استفاده از مادهای شیمیایی به نام فرمالدهید توسط فروشندگان برای مرتب به نظر رسیدن لباس است. این ماده حساسیتزاست و تماس فرمالدهید با پوست فرزندتان موجب خارش و قرمزی پوست میشود. بهتر است برای از بین بردن این ماده از بافت لباس از شوینده مناسب و بدون نرمکننده استفاده کنید.
2. لباس کودکان را زودتر در ماشین لباسشویی بیندازید.
همانطور که گفته شد یکی از روش های شستشوی لباس نوزاد، استفاده از ماشین لباس شویی است. نکاتی وجود دارد که اگر برای شستشوی لباس نوزاد از ماشین لباسشویی استفاده میکنید باید آنها را رعایت نماید.
- بهتر است برای شستن لباس نوزاد و کودکان آنها را جدا از لباس سایر اعضای خانواده در ماشین لباسشویی بیندازید. بدینصورت که ابتدا لباس کودکان را جداگانه شسته و سپس در مرحله دوم بقیه لباسها را بشویید. بااین روش امکان انتقال آلودگی به لباس کودکان را بسیار کم می کنید.
- همچنین نیاز است آبکشی ماشین لباسشویی را 2 دور انجام دهید تا مطمئن شوید مواد شیمیایی در لباس باقی نمانده باشد.
- حتی اگر از خشککن ماشین استفاده میکنید باز هم لباسها را برای مدتی در زیر آفتاب قرار دهید تا مطمئن شوید رطوبتی باقی نمانده است. همانطور که می دانید رطوبت می تواند عامل مهمی در جذب نگهداری با کتری ها باشد.
- برای آُسیب کمتر به بافت لباس درجه لباسشویی را روی baby care قرار دهید. درصورتی که ماشین شما این گزینه را ندارد از دمای آب پایین تر و تعداد دور کمتر برای شستن لباس کودک خود کمک بگیرید.
- برای جلوگیری از نفوذ هرگونه آلودگی به لباس بهتر است ماشین لباسشویی خود را هر 6 ماه جرمگیری کنید. با این کار باعث از بین بردن لجنها و باکتریهای ماشین میشوید و علاوه بر اطمینان از پاکی لباس، به حفظ سلامت ماشین نیز کمک کردهاید. جرم گیری ماشین باعث افزایش طول عمر دستگاه شما می شود.
- اگر بافت لباس حساس است و نیاز میبینید با آب سردتری از ماشین شسته شود، بهتر است آن را دستی بشویید.
3. قبل از شستن لباس نوزاد، لکههای روی لباس را از بین ببرید.
لکههایی مثل شیر و مدفوع باید قبل از شستن لباس پاک شوند تا مطمئن شوید لباس تمییز خواهد شد و از انتقال آلودگی جلوگیری میشود. توجه کنید که قرار گرفتن لباس در معرض آفتاب و خشککردن آن منجر به تثبیت لکهها میشود پس قبل از اینکه لکه ها از بین رفته باشند آن ها را در مقابل آفتاب قرار ندهید.
چگونه لکههای لباس کودکان را از بین ببریم؟
- لکههای پروتئینی: برای از بین برن لکههایی مثل شیر، آب دهان و غذا، لباس را در آب سرد و یا ترکیبی از آبگرم و صابون نگهدارید تا خیس شود.
- لکههای روغنی: لکههای چربی مثل کرم و روغن بچه با کمک پودر تالک و نشاسته پاک میشوند.
- لکه ادرار یا مدفوع: برای این لکهها بهتر است از ترکیب صابون و آب گرم یا آمونیاک یا آباکسیژنه استفاده کنید.
- لکههای اسیدی: برای لکه میوه و مربا از آب و الکل یا آب و سرکه سفید کمک بگیرید.
- لکههای سمج: برای لکههایی که بهسختی پاک میشوند میتوانید از آبلیمو استفاده کنید تا لباس سفید شود.
- زردی لباس: لباسها بعد از مدتی زردرنگ میشوند که میتوانید از محلول جوششیرین یا رقیقکننده استفاده کنید.
4. شوینده مناسب انتخاب کنید.
انتخاب شوینده مناسب از مهمترین نکات شستشوی لباس نوزاد است. نکات زیر در انتخاب شوینده مناسب شما را راهنمایی خواهد کرد.
- از شویندههای مخصوص کودک که در بازار هستند استفاده کنید.
- شوینده کودکان باید بدون آنزیم، فاقد مواد سفیدکننده و فاقد عطر باشند.
- شویندههای مایع از نوع پودری آنها برای کودکان بهتر هستند.
- از وایتکس و شویندههای سفیدکننده استفاده نکنید.(آبلیمو جایگزین مناسبی خواهد بود)
5. به نوع پارچه و اتیکت لباس توجه کنید.
روی اتیکت برخی لباسها نحوه شستشوی مخصوص به آن پارچه درجشده است. همچنین در حین خرید به الیاف پارچه توجه کنید. لباسهای ضد حساسیت نمیتوانند مواد شیمیایی را در خود نگهدارند.
حرف آخر
مشاهده کردید که شستن لباس نوزاد با بزرگسالان متفاوت است. همچنین دیدید دقت و توجه در انتخاب شوینده و روش شستشوی لباس نوزاد تا چه اندازه دارای اهمیت است. بهطورکلی دقت کنید که شوینده انتخابی شما حساسیتزا و معطر نباشد. همچنین از وایتکس تا جایی که ممکن است استفاده نکنید. توجه کنید که در صورت بروز خارش، قرمزی یا حساسیت کودکتان با پزشک مشورت کنید و روشی دیگر را برای شستن لباس کودک پیش بگیرید.